+48 884 431 705
polski
english
polski
KARTA DAŃ
Selekcja win
RESTAURACJA
MEDIA
KONTAKT
Eventy
+48 884 431 705
ul. Aleksandra Lubomirskiego 24, 31-509 Kraków
KARTA DAŃ
Selekcja win
RESTAURACJA
Eventy
MEDIA
KONTAKT
polski
english
polski
Wigilia i Sylwester 2024/25
Święta na wynos
Kolacja sylwestrowa
Pobierz ofertę świąteczną w PDF
Śledź litewski z sałatką ziemniaczaną i pieczonymi burakami
180 g - 46 zł
Tradycyjny karp po żydowsku
100 g - 48 zł
Roladki z marynowanego łososia z ricottą i warzywami
100 g - 48 zł
Pieczony rostbef z musem chrzanowym
150 g - 42 zł
Roladki z polędwicy wołowej z kapustą włoską i serem solan
100 g - 48 zł
Wędzona polędwiczka wieprzowa z tzatzikami
100 g - 28 zł
Zupa grzybowa z knedlami ze szczupaka
250 ml - 29 zł
Pierogi z kapustą i grzybami
10 szt. - 22 zł
Pieczona kaczka z jabłkami i sosem calvados
1/2 szt. - 72 zł
Skoki z królika w sosie śmietanowym
1 szt. - 78 zł
Grillowany filet z sandacza w sosie prowansalskim
200 g - 56 zł
Grillowany halibut ze szpinakiem, karczochami i suszonymi pomidorami z sosem korzennym
200 g - 62 zł
Torcik Sachera
200 g - 32 zł
Czerwona kapusta duszona w winie z miodem i rodzynkami
150 g - 22 zł
Kapusta z grochem i grzybami
150 g - 22 zł
Zapraszamy!
Pobierz ofertę sylwestrową w PDF
Przystawka
Tatar wołowy z majonezem z borowików
Scarzello Langhe Nebbiolo 2021
Zupa
Zupa rybna ala Clam Chowder
Abbots & Delaunay Chardonnay Pays d’Oc 2022
Danie główne
Grillowany ogon langusty z czarnym Ravioli i sosem ze skorupiaków
Bodega Garcia de Lara Finca Villalobillos Airen Pie Franco 2021
Deser
Krem cytrynowy z rokitnikiem i kruszoną bezą
Chateau Dereszla Szamorodni 2018
Zimna płyta
Ceviche z halibuta z chili, czerwoną cebulą, ogórkiem i koperkiem
Sałatka z ośmiornicy, mango i kolendra
Terrine z kwaśnej śmietany z łososiem i świeżym ogorkiem
Mix sałat z warzywami z vinegret bazyliowym
Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem na sposób orientalny
Wybór serów
Wędzona pierś z kaczki z sosem balsamicznym
Rostbef pieczony z musem chrzanowym
Pâté z wątróbek drobiowych
Pieczywo naszego wypieku
Danie ciepłe:
Pierś z perliczki podana z ziemniaczanym gratin, szpinakiem i sosem z pieczonych pomidorów
Kieliszek szampana o północy.
Wódka / Whiskey / Gin / piwo w specjalnej cenie.
680 zł za osobę