+48 884 431 705
Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider
Salvia: Harmonia smaku w sercu miasta
Witamy w Salvia
Restauracja Salvia położona przy ul. Aleksandra Lubomirskiego 24, to wyjątkowe miejsce w samym sercu Krakowa. Lokal stanowi część prestiżowego kompleksu Unity Tower i jest przestrzenią, w której możesz delektować się wyśmienitą kuchnią i niezwykłą atmosferą. Zachęcamy do odkrycia uroków jednej z najpiękniejszych i najnowocześniejszych restauracji w mieście.
Uczta dla zmysłów w sercu miasta
Zainspirowani śródziemnomorskim stylem życia stworzyliśmy wyjątkowe miejsce na mapie Krakowa, które pozwala przenieść się na malownicze wybrzeże bez konieczności opuszczania miasta.Każdy z naszych gości ma możliwość wypoczynku w klimatycznym wnętrzu, gdzie dominują kojące kolory ziemi, a potrawy komponowane są z najwyższej jakości, świeżych składników. W Salvia dbamy zarówno o dobrostan ciała, jak i relaks dla umysłu. Dzięki naszej harmonijnej przestrzeni zrelaksujesz się, a po znakomitym posiłku będziesz odczuwać radość i lekkość.
Po więcej zdjęć zapraszamy
na nasz profil na Instagramie
Nasza Enoteka
W Salvia wierzymy, że każdej kulinarnej kompozycji powinien towarzyszyć idealnie dobrany trunek, podkreślający walory posiłku. Specjalizujemy się w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej, dlatego od początku wiedzieliśmy, iż doskonałe wino będzie stanowiło nieodłączny element tworzonego przez nas miejsca. We współpracy z doświadczonym sommelierem, który każdego dnia asystuje naszym gościom, skomponowaliśmy autorską enotekę win, zawierającą ponad 120 rodzajów tego szlachetnego napoju. Nasze zbiory przechowujemy zgodnie z zasadami technologii Coravin, dzięki czemu serwowane wino zawsze jest świeże i pełne smaku.
NASZ ZESPÓŁ
Marcin Kłyś
Szef kuchni
ŁUKASZ GÓRSKI
SOMMELIER
Dyplomowany znawca win, wyróżniający się wyrafinowanym gustem i smakiem. Laureat konkursów World Best Young Somm 2023 i Polish Best Young Somm 2022. Uczestnik prestiżowych kursów sommelierskich organizowanych przez Court of Masters Sommeliers oraz Association de la Sommellerie Internationale. Członek Chaine des Rotisseurs HQ Paris. Na co dzień asystuje gościom Salvia, dobierając i serwując idealnie dopasowane trunki. Odpowiada także za proces przechowywania win znajdujących się w naszej kolekcji.
GRZEGORZ KOCZELA
HEAD SOMMELIER
Obecnie funkcję Head Sommeliera pełni Grzegorz Koczela, absolwent kursów WSET 3 i Certified Court of Master Sommelier jak również kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski Sommelierów. Swoje wieloletnie doświadczenie i pasję do win rozwijał w najlepszych polskich oraz światowych restauracjach, jak wyróżniona 3*Michelin - Mirazur znajdująca się na Lazurowym Wybrzeżu.